Amerikan kara kedisi

Amerikan Kara Catartası (Coragyps atratus) veya Urubu karası.

Amerikan kara catarthalarının dış belirtileri

Amerikan kara katartası küçük bir boyun, sadece 2 kg ağırlığında ve kanat açıklığı 1.50 m'yi geçmiyor.

Amerikan Kara Catarta (Coragyps atratus)

Kuş tüyünün rengi neredeyse tamamen siyahtır. Bunun bir istisnası, çıplak gri ve buruşuk ciltle kaplı boyun ve baş tüyleridir. Erkek ve dişi aynı görünüyor. Pençeleri gri, küçük boyutlu, yürüme için daha uygun ve dallarda oturmak için uygun değil. Pençeler kördür ve kavramak için tasarlanmamıştır. İki ön ayak parmağı daha uzun.

İris kahverengidir. Üst göz kapağında, bir tamamlanmamış kirpik sırası ve altta iki sıra bulunur. Burun deliklerinde septum yoktur. Kanatlar kısa ve geniştir. Uçuşta, Amerikan kara katarı, diğer kataridelerden oldukça farklıdır, çünkü katlanmış kanatların kenarına zorlukla ulaşan kısa bir kare kuyruğu vardır. Bu, uçuş boyunca görülebilecek beyaz bir noktaya sahip olan ve kenarı boyunca kanadın alt tarafındaki tek temsilcisidir.
Genç kuşlar erişkinlere benzer, ancak koyu renkli başlı ve buruşuk tenli değildir. leş için savaşırken yüksek sesle ıslık çalma, homurdanma veya düşük havlama.

Kuş tüyünün rengi neredeyse tamamen siyahtır.

Amerikan kara katartasının yayılması

Amerikan kara katartası hemen hemen tüm Amerika'ya yayılmıştır. Türlerin yaşam alanı Amerika Birleşik Devletleri'nden Arjantin'e kadar uzanmaktadır.

Amerikan Kara Katarta'nın Habitatı

Habitatın genişliğine bağlı olarak, akbaba çok çeşitli habitatlarda bulunur. Bununla birlikte, açık habitatları tercih etmekte ve yoğun ormanlardan kaçınmaktadır. Aynı zamanda iç bölgelere yayılır ve kıyı sınırlarından uzak durur.

Habitatın genişliğine bağlı olarak, akbaba çok çeşitli habitatlarda bulunur.

Amerikan kara katartaları dağların eteklerinde alçak alanlarda, tarlalarda, açık, kurak topraklarda ve çöllerde, sedimentlerde, tarımsal alanlarda ve şehirlerde görülür. Aynı zamanda nemli taşkın ormanlarında, çayırların, bataklıkların, meraların ve ağır biçimde bozulmuş ormanların içinde yaşar. Genellikle havada asılı kalır, bir masaya veya kuru bir ağaca oturur.

Amerikan kara katarta davranışının özellikleri

Amerikan kara kataraktları, özellikle gelişmiş bir koku alma duyusuna sahip değil, bu yüzden avına bakarak avlarını buluyorlar. Avlanma alanlarını paylaştığı diğer akbabalarla birlikte yüksek irtifalarda uçuyorlar. Amerikan kara katartaşları avlandıklarında, yükselmek için sıcak yükselen hava akımlarını kullanırlar ve zaman zaman kanatlarını bile sallamazlar.

Amerikan kara kataraktları, özellikle gelişmiş bir koku alma duyusuna sahip değil, bu yüzden avına bakarak avlarını buluyorlar.

Akbabalar gün boyunca yiyecek aramaya başlarlar, avlarının farkına varırlar, aşırı saldırgan davranırlar. Bir hayvanın karkasını keşfettikten sonra, rakipleri atlatmak için acele ediyorlar. Aynı zamanda carrion için savaşırken yüksek sesle ıslık çalıyorlar, homurdanıyorlar ya da düşük havlıyorlar.

Amerikan kara kataraktları küçük gruplar halinde toplanır ve bulunan yemeği kuşatır, kanatları yayar ve diğer kuşları kafalarından uzaklaştırır.

Bu akbabalar, özellikle yiyecek ararken ve geceyi geçirirken, çok sayıda toplarken akın ediyorlar. Bu akbabalar, yırtıcı kuşları yalnızca yakın akrabalık değil aynı zamanda uzak akrabalar temelinde birleştiren aile birimlerini oluşturur.

Amerikan siyah kataraktları korktuğunda, yenen yiyecekleri hızlı bir şekilde beslenme yerinden çıkarmak için yakarlar. Aynı zamanda kısa dönüşler yapın. Sonra, hızlı bir uçuşta, bölgeyi kanatların şiddetli darbeleriyle terk ederler.

Amerikan Kara Catarta Yetiştiriciliği

Amerikan kara katarları tek eşli kuşlardır.

Amerikan kara katarları tek eşli kuşlardır. Amerika Birleşik Devletleri'nde kuşlar Ocak ayında Florida'da ürerler. Ohio'da, kural olarak, Mart ayından daha erken olmayan çiftler oluşturmaya başlarlar. Güney Amerika, Arjantin ve Şili'de kara akbabalar Eylül ayında yayılmaya başlar. Trinidad'da, kural olarak, Kasım'a kadar üremeyin.

Çiftler, zeminde gerçekleştirilen kur ritüelinden sonra oluşur.

Çiftleşme mevsimi boyunca birkaç erkek, açık kanatlı erkeklerin etrafında dairesel hareketler yapar ve yaklaşırken alnlarına vururlar. Bazen kur uçuşları yaparlar ya da yuvanın yakınındaki belirli bir alanda birbirlerini kovalarlar.

Sezon başına sadece bir civciv yetiştirilir. Yuvaları dağlık ülkelerde, açık ovalarda veya çöp yatakları arasında yer almaktadır. Dişi, çukur milinin yamaçlarında, güdüklerde, 3-5 metre yükseklikte, bazen sadece zeminde, terk edilmiş çiftlikler arasındaki küçük boşluklarda, kayaların kenarında, yoğun bitki örtüsü altındaki zeminde, şehirlerdeki binalardaki çatlaklarda yumurta bırakır. Yuvada çöp yoktur, yumurta bazen çıplak toprakta bulunur. Amerikan kara katarları yuva etrafındaki alanı parlak renkli plastik parçalar, cam parçaları veya metal nesnelerle süslüyor.

Genç Amerikalı siyah kataraktlar 63 ila 70 gün sonra yuvadan ayrıldı.

Debriyajda, kural olarak, iki yumurta açık kahverengi, yeşil veya açık mavi renkli kahverengi noktalar iledir. Her iki yetişkin kuş da debriyajı 31 ila 42 gün boyunca kuluçkaya yatırır. Civcivler krem ​​renkli süet tüyleriyle kaplanmış gibi görünür. Her iki kuş da yavruları besleyerek yarı sindirilmiş gıdaları beslemektedir.

Genç Amerikalı siyah kataraktlar 63 ila 70 gün sonra yuvadan ayrıldı. Üç yaşında ergenliğe ulaşırlar.

Esaret altında farklı türler arasında gözlendi:

  • urubus black ve
  • urubus kırmızısı.
Amerikan kara katarları bir carrion aramak için bir araya geldi

Amerikan Kara Catart Beslenmesi

Amerikan kara katarları, bir kanalizasyonda veya mezbahalarda kuşların yolun kenarında bulduğu çürüğü aramak için bir araya gelirler. Canlı avlarına saldırırlar:

  • kolonideki genç balıkçıllar,
  • yerli ördek
  • yenidoğan buzağılar
  • küçük memeliler
  • küçük kuşlar
  • kokarca,
  • opossum,
  • Kuş yumurtalarını yuvalardan yiyin.

Ayrıca olgun ve çürük meyvelerin yanı sıra genç kaplumbağaları da yerler. Amerikan kara katarları yemek seçimleri konusunda pek seçici değiller ve bu fırsatı bulmak için her fırsatı değerlendirir.

Amerikan Kara Catarta Durumu

Amerikan kara katarları, çok sayıda ölü hayvanda bulabileceğiniz yerlerde yaşamaya adapte edilmiştir. Akbaba sayısı artıyor, bu tür çok geniş bir dağılım dağılımına sahip ve daha kuzeyde yayılıyor. Doğada, Amerikan kara katarlarının doğal düşmanları yoktur ve sayılar için özel tehditler yaşamazlar, bu nedenle onlara çevre koruma önlemleri uygulanmaz.

Videoyu izle: Mucize: Uğur Böceği ile Kara Kedi. Marinette Amerika'ya Taşınıyor . Disney Channel TR (Nisan 2020).

Yorumunuzu Bırakın